SM7BUA Mats , Bankeryd

Hemma QTH i Bankeryd                                                                                                       Remotestationen i Klerebo

Mats fick sin C-licens 1960 med QTH i Vinslöv, och stationen var en hemmabyggd 5 watts kristallstyrd cw-sändare till en enkel dipolantenn. Mottagaren  var en amerikansk ubåtsmottagare från Collins .Under åren har det funnits olika slags utrustning i radiochacket, mest ICOM och Heathkit-stationer.

Nuvarande stationsutrustning är i första hand en IC 7100 som körs remote från lägenheten i Bankeryd, stationen och en 84 meter loopantenn är monterad ca 4 km bort . Där finns också  en IC-7410 som används mest på cw med och med samma antenn som remoten.

Under åren har Mats med familj bott olika platser, längst i Ljungby (41 år) men under den tiden också 11 år i Ecuador där callen var HC1SK och HC7SK. Vid några tillfällen också som HC8 vid besök på Galapagosöarna. Han har också varit QRV från Estland, Spanien och under resor till Rumänien, då mobilt.

Sedan 1965 har Mats och Britt-Marie  vart engagerad i församlings- och missionsuppdrag i Sverige och Ecuador, och under åren 2013-2018 (oktober-april) som teamledarpar i Skandinaviska Turistkyrkan i Puerto de la Cruz, Teneriffa.

Den första kontakten med Nomira-ringen var i början av 1970 talet, efter kontakt med LA8XN Steinar. Ringen har betytt väldigt mycket , inte minst under åren utomlands då Nomira-vänner höll regelbunden radiokontakt med familjen.
Idag är det en glädje att få logga in på ringen och delta i QSO med vänner från olika håll, och inte minst få mötas vid vår Nomira-meeting.

”Dagens Ord” med de kommentarer som läggs in på vårt Forum varje dag har ofta vart riktigt guldkorn. Här en favorit!
Matt 6:33  Sök först hans rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också.

Hobbyn som radioamatör har varit till en enorm hjälp. Inte minst för alla personliga kontakter världen över, men också i samband med katastrofer av olika slag som t.ex  Rysk belägring av parlamentsbyggnaden i Lettland,  under hjälpsändningar till barnhem, sjukhus och drabbade familjer i Rumänien eller jordbävning i Ecuador .

Mer info hittar du på www.qrz.com