SM0EAO Brutus Forsblom

Den 3 januari 2016 fick Brutus hembud och somnade in efter ett långt och innehållsrikt liv. Hans äldste son Roger, SM7JRZ, skickade ett email där han bl.a. skrev:
”Det är tur att vi har ett hopp som håller. Vi behöver inte sörja som hedningarna, utan kan glädjas över att våra nära och kära har nått dit de längtat under hela sitt liv.”

Brutus ,som föddes i Finland, kom tillsammans med sin fru Solveig till Sverige för att jobba med tekniska frågor för en finsk TV tillverkare. Under flera år var han serviceansvarig för Broddmans, en av de stora affärerna för radio o TV i Stockholm. Han fortsatte senare som bildingenjör på Sveriges Television fram till sin pensionering. Där körde han ofta ”bingen” vid sändning av Aktuellt och Rapport programmen.
Hans radiointresse smittade av sig till de tre ungdomarna i hemmet som alla tog amatör-radiocertifikat. Roger SM7JRZ, Jeanette SM0RRZ och Peter SM4TWL.
Vid flera tillfällen arbetade Brutus och Solveig som volontärer i Pingstmissionens tjänst i Afrika, där Brutus bl.a. var med och byggde radiostudios för inspelning för IBRA radios sändningar.