SM7ALI Tage Karlsson

Vår vän SM7ALI Tage avled den 2 februari 2021.
Han loggade så gott som dagligen in på NOMIRA ringen. In i det sista var han klar i tanke och ord, och hans stämma med skånsk brytning gladde oss alla. Han berättade om väder och vind i Hulshult, om katten Hubert, och tacksamheten för hemhjälp och hemsjukvård.
Tidigt väcktes hans intresse för teknik och radio. Stinsen i Örkelljunga, som använde telegrafi för kommunikation gjorde honom nyfiken på ”långa och korta”. Var det kanske det som var orsaken till att han efter ett antal år fick sitt amatörradiocertifikat.
Tage byggde till att börja med sin egen utrustning, och in i det sista fixade han sin radioutrustning när så behövdes. Under största delen av sitt liv arbetade han som civilanställd vid försvaret, då som bilmekaniker på P2 i Hässleholm
Som 101-årig radioamatör, blev Tage något av en ”kändis” bara några veckor före sin död, och det efter ett kort reportage i Sveriges Television. Kommentarerna var många och positiva, både från allmänheten och i amatörradiokretsar. Vilken utstrålning, så skärpt och så naturlig!

Det kommer att vara få svenska radioamatörer, som genom några minuters TV reportage, lämnar så tydliga avtryck och intryck som SM7ALI. Ända bort till USA nådde berättelsen om denne man, som trots sin ålder, greppade mikrofonen och höll kontakt med sina vänner. Han var inte isolerad i sin trevliga stuga, radiovågorna förde hans röst över land och hav. Nu har han lämnat oss, men med flaggan i topp. Minnet av SM7ALI kommer inte att lämna oss!
Vi önskar Frid över hans ljusa minne!